De tre gyldne regler i koldrørt sæbefremstilling

jul 19, 2021Sæbebloggen

Når man laver koldrørt sæbe, er det vigtigt at man er nøjagtig og omhyggelig med sin proces.
Specielt hvis man ønsker at sæben skal blive god hver eneste gang.

 

De tre gyldne regler er:

1. Vær nøjagtigt med temperaturen

Det er vigtigt, at temperaturen på lud- og vandblandingen samt olierne er nogenlunde ens, når de blandes, og gerne mellem 37 og 47 grader celsius. Er sæbemassen for varm, kan den tykne for meget inden du får den i formene. En for høj temperatur kan det desuden føre til, at dine æteriske olier fordufter.

2. Vær omhyggelig med omrøring

Når sæbeluden (vand- og ludblandingen) røres sammen med olierne skal der røres en del. Det er en god idé at starte med et piskeris og derefter stavblende blandingen for at være sikker på, at de to dele røres godt sammen. Blend indtil din stavblender efterlader et spor på toppen af sæbemassen, når det drypper fra blenderen.

3. Vær opmærksom under afvejning

Det er vigtigt at olier, lud og vand er afvejet ordentligt, så mængderne er præcise i forhold til hinanden. Ellers kan det gå ud over forsæbningen. Det er også sikrere at lave sæbe, når afvejningen er præcis og der ikke sjuskes med mængderne. Du kan evt. tjekke opskriften igennem med en sæbelommeregner, f.eks. SoapCalc.

Hvis du holder dig til disse tre gyldne regler, vil du undgå de fleste problemer med dine sæber.

Går det alligevel galt med din sæbe?

Er uheldet alligevel ude, og der er noget helt galt med din koldrørte sæbe, brug da ‘The Nerdy Farm Wife’s troubleshooting site’. Den er fantastisk til at hjælpe en med at finde ud af, hvad der er galt med ens sæbe, uanset om problemet er opstået under og efter selve sæbefremstillingsprocessen.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andet indhold på Sæbebloggen

Hvad er trace?
Hvad er trace?

Hvad er trace og false trace i sæbeverdenen?'Trace' inden for sæbeterminologi refererer til et...