Om Mikrosæberiet Aaparken

Hvem står bag Mikrosæberiet Aaparken og aaparkensoap.dk?

Hvem står bag Mikrosæberiet Aaparken og aaparkensoap.dk?

Jeg hedder Eva Wolf Andreasen, er 29 år og bor i Brabrand. I min fritid holder jeg køkkenhave, drikker kaffe med venner og familie, laver foreningsarbejde og så laver jeg sæbe.

Hjemmesiden aaparkensoap.dk har til formål at informere om, hvordan man laver koldrørt sæbe. Den er desuden et sted, hvor jeg vil dele ud af de tips og tricks, jeg har lært og fortsat lærer i forbindelse med fremstilling af hjemmelavede sæber. Hjemmesiden tilbyder gratis sæbeopskrifter, information om sæbefremstilling og alverdens viden om sæbevalg, sæbeingredienser, sæbedufte og meget mere.

Navnet Mikrosæberiet Aaparken

Navnet Mikrosæberiet Aaparken kommer af stedet, hvor jeg boede, da siden blev til; Åparken i Aarhus. Her startede jeg min sæberejse i min lille lejlighed, hvor jeg gik og lavede sæbe til venner og familie. Jeg er relativt ny inden for sæbeverdenen, men oplevede hurtigt, at der manglede information på dansk til dem, der vil i gang med at lave deres egen koldrørte sæbe. Derfor har jeg skabt dette website, som jeg håber vil give endnu flere mod på at gå i gang med at lave deres egen sæbe.

Sæberne jeg laver, og som jeg informerer om her på siden, er:

 • Koldrørte, altså baseret på teknikken koldforsæbning eller cold process
 • Uden palmeolie
 • Uden kunstige farvestoffer
 • Uden syntetiske duftolier og andre syntetiske duftstoffer
 • Uden syntetiske skummemidler
 • Med rene, naturlige, æteriske olier
 • Hovedsageligt baserede på forsæbede plantebaserede olier
 • Hovedsageligt veganske
 • Kun testet på mennesker :-).

Hvorfor vælger jeg at lave koldrørt sæbe på denne måde?

 • Fordi jeg prioriterer naturlige ingredienser og vælger syntetiske forbindelser fra.
  De dufte, jeg bruger, kommer fra
  æteriske olier, som er koncentrerede aromatiske planteekstrakter fra blade, blomster, bark, rødder og frugter, der oftest er udvundet ved destillering. Jeg vælger desuden syntetiske farver fra, og farver i stedet min sæbe med naturlige ingredienser.
 • Fordi jeg passer på natur og miljø.
  Palmeolie kan betyde fældning af regnskov, og det vil jeg helst ikke støtte. Derfor vælger jeg palmeolie fra, og tilvælger andre alternativer, som f.eks. rapsolie og solsikkeolie, der produceres i Nordeuropa. Af faste fedtstoffer benytter jeg typisk den plantebaserede kokosolie, men jeg kan også finde på at supplere med dansk svinefedt.
 • Fordi jeg vægter det lokale.
  I mange af mine sæber indgår der ingredienser samlet ude i naturen, f.eks. blomster og planter. Disse ingredienser indgår både som farve og som ingredienser, der kan eksfoliere. Du kan se hvordan ingredienserne indgår i en af de mange sæbeopskrifter.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, ris eller ros er du velkommen til at skrive til mig på mail.
God fornøjelse med at lave din egen koldrørte sæbe, og tak fordi du kigger forbi!